Ekonomilerde ortaya çıkışı istenmeyen bir durum olmasına rağmen, dünyada hem gelişmiş hem de gelişmekte olan çok sayıda ülkede defalarca finansal kriz yaşanmıştır. Yirmi yüzyıldan beri yaşanan en büyük kriz olan 1929 Krizinden (Büyük Buhran) beri, o büyüklükte hatta daha derin ikinci bir kriz, içinde bulunduğumuz yüzyılda ortaya çıkmıştır. 2007 yılının ikinci yarısında başlayan ve kısa süre tüm dünyada hissedilen son kriz, literatüre "subprime mortgage krizi" olarak geçmiştir. Tüm dünyayı etkileyen, her iki büyük krizin de çıkış noktasının "gayrimenkul sektörü" olması da durumu dahada ilginç hale getirmiştir.
Yazar, çalışmada 21. yüzyılın ilk krizi olma özelliğini taşıyar "subprime mortgage" krizinin ortaya çıkış nedenleri ve etkileri ile krize kaynaklık eden ülke olan ABD'yi mercek altına almış, ABD ipotekli (mortgage) piyasaları için küçük sayılabilecek olan subprime konut kredilerinde başlayan bir sorunun, niçin önce ABD sonrasında ise dünya çapında bir finansal krize yol açtığını bilimsel verilerle açıklamaya çalışmıştır.
Çalışma, konu ile ilgilenen akademisyenler ve konuya ilgi duyan iktisatçı, bankacı, finans uzmanı, emlak sektöründe çalışan uzmanlar gibi çok sayıda özel meslek sahibine de kaynak olacak şekilde hazırlanmıştır.
Konu Başlıkları
Finansal Krizin Anatomisi
A.B.D. İpotek Piyasalarının Yapısı
Subprıme Mortgage Krizinde Yer Alan Araçlar ve Kurumlar
Subprıme Mortgage Krizine Yol Açan Sorunlar
Subprime Mortgage Krizinin Sonuçları