WhatsApp Destek
Müşteri Destek Hattı : 0850 532 9653
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Medeniyetler ve Şehirler Küre Yayınları

Ürün Kodu : 9786059125383
128,00 TL
115,20 TL
%10 İndirim
11.05.2024 tarihine kadar kargoda
EBAT: 19x27
SAYFA SAYISI: 150
Medeniyetler ve Şehirler Küre Yayınları
Şehirlerin kaderi, tarihicirc; akış içinde ait oldukları medeniyetlerin kaderi ile özdeştir. Bu bağlamda medeniyetler ile şehirler arasındaki ilişkiyi ele alan elinizdeki kitabın temel kavramı eksen şehirlerdir. Medeniyetlerin yükseliş ve düşüş tarihlerinin mihenk taşlarını oluşturan bu şehirler, bazen mimari formda veya musikinin ritminde, bazen entelektüel geleneğin sürekliliğinde ya da ticaret yolları üzerindeki bereketli bir pazarda ve bazen de politik düzenin merkezinde durarak medeniyet parametrelerinin tarihicirc; gerçeklik içinde zaman ve mekacirc;na yansımasını sağlarlar. Bu bakımdan eksen şehirler diğer tasniflerin tamamına yol gösterir: ldquo;Medeniyete Öncu¨ Kurucu Şehirlerrdquo;, ldquo;Medeniyet Tarafından Kurulan Şehirlerrdquo;, ldquo;Aktarılan Şehirlerrdquo;, ldquo;Hayalet Şehirlerrdquo;, ldquo;Tasfiye Edilen Şehirlerrdquo;, ldquo;Etkileşim Şehirlerirdquo;, ldquo;Dönüşen/Dönüştüren Şehirlerrdquo;.
Medeniyetler ve Şehirlerrsquo;in ilk bölümü, ilerleyen bölümlerindeki teorik tahlillerin arkaplanını oluşturan, daha önce gidip gördüğüm ve bizzat tecrübe ederek hissettiğim şehirlerin bendeki izlerini yansıtmaktadır. İkinci bölümde, Weberrsquo;in kavramsallaştırmaları çerçevesinde dünya şehir tarihi yazımının kritik bir değerlendirmesi yapılmaktadır. Üçüncü bölümde aynı zamanda kitabın da adını taşıyan ldquo;medeniyetler ve şehirlerrdquo; arasındaki ilişki yukarıdaki tasnif çerçevesinde dokuz başlık altında incelenmektedir.
Her kitabın kendine has bir zihnicirc; serüveni vardır. Gözlem ya da tahayyül ile başlayan, sorularla açılan, analizlerle parçalara ayrılarak derinleşen ve açıklayıcı kavramsal/teorik çerçevelerle bütünleşerek ete kemiğe bürünen ya da kelama/yazıya dökülen bir zihnicirc; serüven. Medeniyetler ve Şehirler, böylesi bütüncül bir zihnicirc; serüvenin parçası olarak görüldüğünde gerçek anlamına kavuşacaktır.

Basım Tarihi
Baskı Sayısı
Sayfa Sayısı
Kitap Ebatı
Cilt / Kağıt
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.