WhatsApp Destek
Müşteri Destek Hattı : 0850 532 9653
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Seçkin Yayıncılık Türk ve Alman Vergi Hukukunda Pişmanlık Her İki Ülkedeki Uygulamadan Örnekler ve Benzerlikler - Farklılıklar

Ürün Kodu : 9789750233135
Sayfa Sayısı : 200
Ebat : 13x19
200,00 TL
Daha Fazla Ekonomi
Eserde Türk Vergi Hukukunda cezalardan kurtulma yolları arasında sayılan, “Pişmanlık ve Islah” kurumu ile Alman Vergi Hukukunda benzer bir kurum olan, “Kendini İhbar (Selbstanzeige)” ayrı ayrı ele alınmaktadır.

Türk Vergi Hukukunda Vergi Usul Kanunu’nun 371’nci maddesinde düzenlenen Pişmanlık ve Islah Kurumunun kısa tarihçesi, hukuki yapısı, vergi ziyaı cezasının kesilmesini önleyen pişmanlıkla beyanname verme koşulları, pişmanlıktan yararlanmayı engelleyen haller irdelenmektedir.

Ayrıca Vergi Usul Kanunu’nda düzenlenen kaçakçılık suçları ile bu suçlara iştirak edenlerin Pişmanlık ve Islah kurumundan yararlanma koşulları ele alınmaktadır. Bu çerçevede, kaçakçılık suçlarının tespit yöntemleri; yoklama, vergi inceleme süreci, ihbar ve aramanın pişmanlığa etkileri ve sonuçları ile uygulamada yaşanan sorunlar; doktrin ve yargı kararları ışığında incelenmektedir.

Kitapta her iki ülke vergi hukukunda aynı madde numarası altında düzenlenmiş olan Pişmanlık ve Islah/Kendini İhbar (Selbstanzeige) kurumlarının benzer ve farklı yönleri ortaya konulmuş, bu çerçevede Türk Vergi Hukuku açısından eksiklikler ve yapılması gereken düzenlemeler konusunda önerilere yer verilmiştir.

Kitap, hem uygulamada meslek mensuplarıyla hukukçulara ve hem de bu konuda araştırma yapmak isteyenlere hitap etmektedir.

Konu Başlıkları

Pişmanlık Kurumunun Tarihsel Gelişimi
Pişmanlığın Kapsadığı Suçlar
Pişmanlığın Kapsadığı Vergiler
Pişmanlıktan Yararlanmanın Şartları
Pişmanlıktan Yararlanmayı Engelleyen Durumlar
Vergi İdaresinin Uygulamaları
Yüksek Mahkeme İçtihatları
Pişmanlıktan Yararlanmanın Sonuçları
Pişmanlığın Hapis Cezalarına Etkisi
Suça İştirak Edenlerin Pişmanlığı
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.